Renault Megane Sedan

Megane Sedan

In sfarsit conceptul de „Sedan” si atat J, revine in terminologia pasionatilor gamei Megane. Cu un relativ succes pentru modelele anterioare, Renault propune la aproximativ 1 an de la lansarea noului model de generatia a 4 a si varianta de caroserie in 4 usi.

Platforma CMF.

Common Module Family (CMF) este conceptul de platforma comuna, promovat de Renault – Nissan in interiorul grupului. Proiectat cu scopuri clare de reducere de costuri, platforma propune diverse variante de customizare si de intercalare a modulelor de tip compartiment motor, habitaclu, framuri fata-spate si a electronicii/electricii. Aceasta modularitate permite ca platforma sa fie folosita pentru diverse tipuri de vehicule separate pe clase si destinatie.

Categorisirea producatorului:

  • CMF – A – platforma de clasa mini;
  • CMF – B – platforma de clasa mica si subcompacta
  • CMF – CD – platforma de clasa compacta si medie

Toate cele mai sus mentionate, pot fi derivate de la modele de tip turism standard pana la variante de crossover de tip SUV. Un exemplu poate fi considerat Dacia Duster, construit pe platforma CMF – B.

Revenind, Megane 4 – Sedan, construit pe CMF – CD (este platforma similara pe care e dezvoltat si Talisman), pastreaza optic un aspect gabaritic proportionat integrat destul de bine in cotele „impuse” de clasa C. Stilistic nu comentez, pot sa remarc in schimb ca da senzatia de modern, destul de placut ochiului, cu o tenta usor stridenta.
Renault_80742_global_enRenault_80741_global_en Renault_80749_global_en

Motorizarile sunt 2 pe benzina (Sce 115 si Tce 130) si diesel DCI 90, DCI 110 si DCI 130, legate la cutii manuale cu 5 si 6 trepte, un CVT (functie de piata de destinatie) si un EDC cu 7 rapoarte. Suspensiile raman fata Mcpherson, iar spate bare de torsiune transversale.

Interiorul.

Megane Sedan, promite aceasi placere pentru condus cu un confort sporit pentru pasageri. Aici putem include la spatiu interior generos, portbagaj la fel de incapator (508 l si Easy Trunk Access) pana la dotarile si gadgeturile electronice. Instrumentele de bord, sunt ca si la Talisman pe un LCD de 7 inch, consola beneficiaza de tableta de 8.7 inch, R-LINK2, Multisense, HUD, Easy Park Assist si Driving Ads-uri de tip Line Assist si Emergency Braking System.Renault_80740_global_en

Megane Sedan se va fabrica la Bursa, Turcia.

 

Total Page Visits: 2116 - Today Page Visits: 1
Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *