Cum arata Q1 2021 pentru BMW Group ? Cresteri si rezultate semnificative pe fiecare brand si piete importante !!!

In primele trei luni ale anului 2021, BMW Group a livrat clientilor un total de 636.606 vehicule BMW, MINI si Rolls-Royce. Cifra reprezinta un plus de 33.5% fata de perioada similara a lui 2020.

q1 2021 sales bmw group

Intre ianuarie si martie, compania a reusit sa isi cresca vanzarile pe cele mai importante piete. Toate marcile BMW Group au inregistrat o crestere a vanzarilor la nivel mondial in aceasta perioada.

Branduri

BMW

Pe marci, brandul BMW a livrat nu mai putin de 560.543 vehicule catre clienti, un plus de 36.2% fata de primul trimestru al anului trecut. Principalii factori care au contribuit la succesul vanzarilor din primul trimestru, au fost popularitatea ridicata a modelelor din gama X in randul clientilor si cresterea vanzarilor cu 43.0% pentru noul BMW Seria 5 si 43.6% pentru BMW Seria 3.

Pe parte de electrice, grupul BMW a totalizat 70.207 unitati vandute in priumul trimestru – peste dublul perioadei din 2020 – aici incluzand atat modelele 100% electrice – BEV – cat si cele PHEV.

Mini

In primul trimestru al anului 2021, un total de 74.683 vehicule MINI au fost livrate clientilor. In ciuda popularitatii scazute a marcii pe piata din China, performanta reprezinta o crestere de 16.2% fata perioada anului precedent. Brandul MINI a fost de fapt, capabil sa-si creasca vanzarile in toate regiunile lumii comparativ cu primul trimestru al anului 2020. MINI Countryman s-a dovedit deosebit de popular printre clienti, inregistrand o crestere de 36.0%. Vanzarile MINI variante cu 3 usi au crescut cu 23.4%, in timp ce au fost vandute cu 19.1% mai multe modele John Cooper Works comparativ cu perioada din 2020. Vehiculele electrificate au reprezentat 15% din totalul vanzarilor MINI din primul trimestru – dublu fata de volumele din anul precedent.

Divizia M

Divizia BMW M GmbH incheie un prim trimestru cu vanzari in crestere cu 21.0% – 37.896 unitati – fata de Q1 2020. X5 M si X6 M au fost principalii factori de crestere in gama modelelor de performanta. Tot pe acest segment, M440i Coupé a reprezentat de asemenea o sursa semnificativa de crestere. Reamintim ca BMW M GmbH a lansat in aceasta perioada nu mai putin de patru modele M3 / M4, M440i Convertible si M5 CS.

Vezi si – > BMW Made in Leipzig. BMW a produs masina cu numarul 3 mil la uzina din Leipzig – Saxonia

Rolls Royce

Rolls-Royce Motor Cars a inregistrat cifre importante in primul trimestru, cu 1.380 de automobile livrate clientilor. Acest rezultat trimestrial, adica un plus de 61.8% fata de Q1 2020, depaseste recordul anterior, stabilit in 2019 si este cel mai mare din istoria de 116 ani a marcii. Cresterea vanzarilor a fost observata pe toate pietele importante, China, SUA si Asia Pacific. A existat o cerere mare pentru toate modelele, in special pentru noile Ghost si Cullinan.

Divizia de motociclete

BMW Motorrad a reusit sa livreze 42.592 de motociclete si scutere clientilor in primele trei luni ale acestui an (+ 22,5%). Cifrele arata un cel mai bun rezultat al vanzarilor din primul trimestru. Aceasta crestere a vanzarilor sta de fapt la baza strategiei de crestere a diviziei BMW Motorrad. Atat oferta de produse, cu o varietate de modele diferite, cat si lansarea pe piata a diferitelor produse noi, ofera elemente cheie pentru succesul continuu al BMW Motorrad.

[supsystic-tables id=15]

[supsystic-tables id=17]

via bmw group media

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *