A Class Sedan

Clasa compacta a fost si va ramane un teren de lupta pentru majoritatea constructorilor si iata nici segmentul premium nu face nota discordanta. Lansat prima data in anul 1997, Baby Benz a ajuns deja la a 4 a generatie. Cu nume de cod W177, acesta va fi primul model de clasa A care va fi disponibil si pentru pietele din America de Nord.

Avand in vedere concurenta in general si faptul ca Audi are deja in portofoliu Audi A3 Sedan, iar BMW Seria 1 Sedan este disponibil pe piata din China, Mercedes-Benz isi completeaza anul acesta segmentul compact si cu varianta in 3 volume – A Class Sedan – berlina noii A Class.

 

Mercedes-Benz A-Klasse Limousine

 

 

 

 

 

Cu dimensiuni generoase, L = 4549 mm, l = 1796, h = 1446 mm si un portbagaj de 420 de litri, este mai mare gabaritic decat Audi A3 Sedan si aproximativ de aceleasi dimensiuni cu Seria 1 Sedan de la BMW. In plus amintim de coeficientul aerodinamic de numai 0,22 cel mai bun pentru o masina de serie. Va mai exista si o varianta, A Class Sedan L, cu ampatament marit (de la 2729 mm la 2789 mm) exclusiv pentru piata din China, aceasta versiune fiind deja prezentata la Salonul Auto de la Beijing – Auto China 2018, care a avut loc intre 25 aprilie si 4 mai.

Din punct de vedere al designului, noul A Class Sedan, se inscrie in noile desene abordate de producator pentru celelalte modele ale casei. Formele sunt bine definite, cu grile de aerisire/aspiratie generoase, capota alungita si faruri cu tehnologie Multibeam Led. Din lateral extensia de la hatch la berlina este facuta intr-un mod care place, impresia pe care o lasa, fiind de o masina bine proportionata. Spatele reprezinta o translatare a formelor de la hatchback intr-o maniera super eleganta.

“Hey Mercedes” trebuie sa spui  la interior pentru ca sistem MBUX sa revina la viata. Interiorul este si el construit pe trendul existent al producatorului. Tunelul median enorm, grilele de aerisire rotunde si plansa de bord cu cele 2 ecrane incluse, contribuie probabil la unul din cele mai tehnologizate si estetice interioare din clasa. MBUX inglobeaza pe langa functiile de executie si control specifice, un modul de inteligenta artificiala bazat pe functii de Machine Learning tocmai pentru a se putea autoadapta.

Tehnologiile sunt toate preluate de la fratii mai mari, sistemul „Intelligent Drive” preluat chiar de la S Class (include Distronic, Active Emergency Stop Assist, Active Line Change Assist, Active Brake Assist, Active Lane Keeping Assist), face din noul A Class Sedan, un model cu capacitati de rulare in mod semi-autonom.

Doar doua motorizari vor fi propuse pentru inceput si anume A200 benzina 163 CP/250 Nm si un diesel A180D 116 CP/260Nm, ambele imprecheate doar cu 7G-DCT, transmisia cu 7 trepte dublu ambreiaj a celor de la Mercedes Benz. Trenul de rulare va depinde de nivelul de echipare, puntea fata beneficiaza de arhitectura McPherson, pe cand spatele poate fi echipat cu un complex sistem multilink pentru variantele 4Matic.

Proiectat in Sandelfingen, construit in Rastatt si Aguascalientes(Mexic), noul model va fi prezentat publicului la Salonul Auto de la Paris (4-14 octombrie), urmand ca lansarea oficiala sa fie facuta pana la sfarsitul acestui an.

 

Via media.daimler.com

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *