Yamaha a dezvoltat un motor electric capabil de o putere de 350 kw

Compania Yamaha cunoscuta publicului larg in special pentru productia de motociclete dar si pentru cea a instrumentelor muzicale si a diverselor sisteme audio, se integreaza in logica timpurilor si abordeaza cu o atitudine indrazneata electro-mobilitatea.

yamaha-motor-electric-350kw-1

Produsul anuntat acum de japonezii de la Yamaha se preteaza excelent hypercar-urilor EV, noul motor electric fiind capabil de o putere maxima de 350 kw – echivalentul a 475 CP. Power unit-ul este construit pe o infrastructura de incarcare de 800 V – similar Porsche Taycan, in sistemul IPMSM – Interior Permanent Magnet Synchronous Motor si este racit cu ulei. Principala caracteristica a acestui nou motor electric este constructia sa compacta care inglobeaza componentele mecanice si electrice ca o singura entitate, integrand angrenajul si invertorul intr-o singura unitate. De asemenea motorul este dezvoltat cu posibilitatea montarii mai multor unitati pe acelasi vehicul.

yamaha-motor-electric-350kw-2

Vezi si – > Au inceput livrarile de Dacia Spring si Renault Zoe catre retailerul E.Leclerc

Inca din 2020, Yamaha a demarat dezvoltarea diverselor proiecte legate de mobilitatea electrica, iar acum a devenit un furnizor pentru motoare electrice cu puteri cuprinse intre 35 si 200 kW, pretabile pe diverse structuri.

via yamaha media

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *