Software Republique – noi oportunitati pentru inovatie in mobilitate

Elie Girard, Bernard Charlès, Luca de Meo, Jean-Marc Chery si Patrice Caine, respectiv directorii executivi ai Atos, Dassault Systèmes, Groupe Renault, STMicroelectronics si Thales si-au anuntat intentia ca impreuna sa creeze Software Republique, un nou ecosistem pentru inovatie in mobilitatea inteligenta.

software republique

Mobilitatea se afla intr-o continua dezvoltare si ofera noi oportunitati. Potrivit Boston Consulting Group, piata globala a mobilitatii va creste cu 60% pana in 2035, ajungand la 11.000 miliarde de euro.

Asteptari – Software Republique

Cele 5 mari companii isi pun la comun experienta tocmai pentru a dezvolta si a comercializa impreuna sisteme si solutii software pentru acest domeniu. O oferta de mobilitate solida si adaptabila pentru orase, regiuni, companii si nu in ultimul rand pentru cetateni.

Vezi si – > Parteneriat Siemens si Mercedes-Benz pentru digitalizarea fabricatiei din automotive.

In urma discutiilor, au fost identificate deja cateva categorii principale care vor reprezenta bazele viitoarei colaborari:

  • dezvoltarea sistemelor inteligente pentru a facilita conectivitatea sigura intre vehicule si mediile sale atat digital cat si fizic
  • un sistem de simulare si de gestionare a datelor pentru a optimiza fluxurile pentru teritorii si companii
  • dezvoltarea unui sistem energetic tocmai pentru simplificarea procesului de incarcare

Pentru a promova aceasta initiativa, Software République va cauta, sa creeze un fond de investitii pentru a finanta cele mai promitatoare start-up-uri. De asemenea se merge si pe ideea unui incubator pentru a gazdui start-up-uri in domeniul tehnologiilor de mobilitate inteligenta.

via renault media

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *