Volkswagen a publicat datele tehnice si imagini cu noul model Golf R

Dezvoltat evident pe platforma noului 8, Volkswagen a publicat atat imagini cat si informatii tehnice cu noul model de performanta – Golf R.

Producatorul german propune pentru noul Golf R modificari importante atat de ordin estetic, dar si de ordin tehnic menite sa duca performanta catre nivelul superior al clasei.

La exterior, notam modificari la bara frontala, elementele de admisie specifice R, inclusiv banda luminoasa din zona blocurilor optice. In spate, bara beneficiaza de un nou spoiler inferior adaptat pe forma evacuarilor.

Interiorul este dominat de cele 2 ecrane LCD, unul central de 10 inch dar si de cel din spatele volanului (instrumentele de bord). Evident insemnele specifice R sunt prezente, de remarcat butonul R plasat pe volan care activeaza functia Race Mode. Pe langa functia Race, sunt disponibile alte 3 moduri de condus – Sport, Comfort si Individual.

Tehnic, Golf R are montat 2.0 TSI ce furnizeaza 320 CP si un cuplu de 420 Nm disponibil de la 2100 rpm. Cutia de viteze este un DSG cu 7 trepte cuplata la transmisia 4Motion.
4Motion montat pe Golf R cunoaste o evolutie, primeste functia R-Performance Torque Vectoring, un diferential spate si o noua gestiune din partea VDM. Producatorul mizeaza pe o crestere semnificativa a comportamentului in special in viraje, puterea fiind distribuita mult mai bine, comportamentul neutru fiind cel promovat (aici contribuie si coborarea garzii la sol cu 20 de mm fata de varianta standard a Golf 8).

Perfomantele dinamice din punct de vedere reprize sunt impresionante, Golf R reusind 0-100 km/h in 4.7s, iar viteza maxima 250 km/h evident limitata electronic.

In Europa precomenzile au inceput inca din 5 noiembrie 2020, dar producatorul inca nu a dat informatii referitor la data livrarilor.

via Volkswagen media

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *