Tesla Gigafactory Europe – Made in Berlin

Prima Tesla Gigafactory din Europa este construita in zona Grunheide din sudul Berlinului si este capabila de o productie de pana la 300.000 de unitati pe an.

tesla gigafactory berlin
Gigafactory Berlin

Pana acum, informatiile sunt ca se vor produce doar Model 3 si Model Y, livrarile pentru ultimul urmand sa inceapa undeva la jumatatea lui 2021.

Model Y produs la Berlin – Made in Berlin – va beneficia de o noua tehnologie pentru baterii, ce permite capacitati mai mari in timp ce costurile de productie vor scadea.

Elon Musk si-a declarat public ambitia de a construi un model cu un pret final pentru client de 25.000$ sau ~ 21.000 euro, care probabil va fi cel destinat pietei europene, un hatchback de clasa B.

Vezi si noul Model S 2021

Acest proiect a fost anuntat de catre Musk la „European Battery Conference” din noiembrie 2020. Tot aici, CEO Tesla a declarat despre Gigafactory din Berlin – „Cred ca va fi cea mai mare. Ar fi capabila sa produca peste 100GWh pe an de productie si apoi sa ajunga la 200 sau 250 GWh ” – Elon Musk.

Investitia din Europa de langa Berlin mai exact, are un potential estimat de pana 40.000 de locuri de munca in toate industriile implicate.

via industryeurope.com

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *