Mercedes Benz a inceput productia de baterii pentru modelul EQS

Mercedes-Benz a dat unda verde productiei de baterii de inalta performanta pentru modelul EQS – viitorul model full-electric.

mercedes eqs

Productia se desfasoara la fabrica din Stuttgart-Hedelfingen, ca parte a locatiei Untertürkheim din Germania. Astfel uzina se transforma intr-un important centru de productie al companiei germane. Aici pe langa fabricarea transmisiilor, se vrea extinderea pe intreg lantul de dezvoltare / productie a bateriilor, de la cercetarea de baza, productia de celule, inclusiv aplicatiile pentru a 2 a viata a bateriilor sau reciclarea lor.

Fabrica din Stuttgart-Hedelfingen

Fabrica are o suprafata de productie si logistica de aproximativ 16.500 mp. Fluxul tehnologic se bazeaza pe sisteme de ultima generatie care include o gama larga de tehnologii din Industry 4.0. Sistemul extrem de complex de baterii litiu-ion este produs pe o linie de productie de aproximativ 300 de metri, cu peste 70 de posturi de lucru si cu un numar mare de pasi, atat automatizati cat si manuali.

Vezi si – > Citaro G Hibrid – livrat in Belgia

Sub umbrela noului brand Mercedes-EQ, Mercedes-Benz AG isi continua si concretizeaza intentia de a conduce in domeniul electrificarii si digitalizarii oferind clientilor sai un echilibru perfect intre calitate, emotie si tehnologie de inalta clasa. In total vor fi prezentate patru noi modele Mercedes-EQ: EQA, EQB, EQE si EQS. In plus, familia de hibride plug-in, alcatuita in prezent din aproximativ 20 de modele, va fi reinnoita cu derivate ale Clasei C si Clasei S cu autonomii electrice de aproximativ 100 km. In mai putin de doi ani, familia Mercedes-EQ va fi alcatuita din mai mult de zece modele EQ complet electrice de-a lungul tuturor segmentelor.

eq series

Premiera mondiala a sedanului EQS, va fi pe 15 aprilie 2021 si va marca inceputul unei noi generatii de vehicule electrice de inalta performanta. EQS este produs alaturi de noua Clasa S la „Fabrica 56” din uzina din Sindelfingen, care functioneaza inca de la inceput cu neutralitate de CO2.

via daimler media

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *