IDEALWorks GMBH – noua companie din cadrul BMW Group pentru roboti inteligenti si sisteme de management in logistica industriala

IDEAL inseamna Industry Driven Engineering for Autonomous Logistic, este noua companie infiintata in cadrul grupului BMW pentru dezvoltarea solutiilor inteligente in domeniul logisticii industriale.

str robot bmw group ideal works

Constructorul german nu este strain de acest domeniu, inca din 2015 au pus bazele acestui proiect prin intermediul departamentului Logistica din cadrul grupului, dezvoltand STR – The Smart Transport Robot.

Pe langa asta, BMW Group Logistics a dezvoltat in ultimi 5 ani diverse solutii si sisteme in acest sens, bazate pe realitate virtuala sau realitate augumentata, foarte multe din aceste proiecte sunt deja implementate in diverse situri de productie.

STR – a fost dezvoltat impreuna cu Fraunhofer Institute si reprezinta de fapt o platforma mobila, autonoma ce poate transporta sarcini de pana la 1 tona. Algoritmul de functionare este foarte avansat, si permite STR sa se deplaseze liber si sa isi calculeze cea mai buna ruta prin metoda SLAM – Simultanous Localization and Mapping. In prezent peste 130 STR sunt in functiune deja in siturile de productie ale constructorului bavarez, iar pe final de 2020 este asteptata noua generatie.

Trecerea de la un simplu departament catre o companie complet noua, inseamna o noua directie in materie de dezvoltare, in felul acesta marele constructor putand deveni un lider si in furnizarea solutiilor logistice inteligente.

via bmw

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *