Suzuki Jimny 2018

Celebru in randul pasionatilor de off road din intreaga lume, Jimny mezinul 4WD al niponilor de la Suzuki a ajuns la a 4 a generatie. Lansat in Japonia dupa 20 de ani, noul model afiseaza o imagine care continua stilul consacrat.

Suzuki Jimny isi incepe existenta in anul 1970, cand primul minicar 4wd a fost vandut in Japonia. Utilitatea, versatilitatea si de ce nu fiabilitatea modelului, au permis dezvoltarea platformei, iar in 1977 a fost lansata si o varianta compacta LJ80 (pentru piata din Japonia Jimny 8). Cu un motor de 800 cmc, Jimny a reprezentat si reprezinta modelul de baza al constructorului din punct de vedere global.

Noul model de Jimny, urmeaza traditia predecesorilor, iar pe 5 iulie acesta a fost lansat atat pentru piata din Japonia modelul minicar 4WD, iar pentru celelalte piete, varianta compacta. Modelul compact poarta denumirea pentru piata din Japonia de Jimny Sierra. Utilitatea modelului a fost pastrata, iar designul placut cu tendinte retro, te face sa il vezi ca pe un mic G class, atragandu-i probabil in continuare pe iubitorii segmentului si de ce nu, ai marcii.

Jimny 2018, beneficiaza de o noua structura sasiu, caroserie si pastreaza arhitectura motor fata – tractiune spate. De asemenea sistemul de tractiune integrala, beneficiaza de cutie de transfer cu posibilitatea de actionare in modurile L (Low),H (High). In plus modelul este dotat cu „Brake LSD” – Diferential autoblocabil cu actionare prin franare, iar sistemul de control al tractiunii este standard pe toate echiparile. Pe parte de motorizare Jimny e pus in miscare de un benzinar de 1.5 litri (tip K15B), de 100 CP la 6000 rpm si 138Nm la 4400 rpm. Pentru varianta mini si anume pentru modelul destinat pietei din Japonia, constructorul a montat noul propulsor in 3 cilindrii R06A varianta supraalimentata, de 65 CP.

Asamblarea sa va face in Japonia, la uzina din Kosai.

Via Suzuki.

0705_02 0705_01

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *