Concept VW – roboti mobili pentru incarcare masini electrice

Un concept de sistem vizionar de la Volkswagen Group Components, dar probabil nu foarte greu de implementat. O structura complet automatizata care la doar un touch pe ecranul telefonului distanta se pune deja in miscare pentru a-ti incarca masina ta electrica.

vw components group charging robot

Nu suntem foarte departe de situatiile in care statiile de incarcare se vor aglomera, tinand cont ca aici, spre deosebire de o alimentare cu combustibil, timpul de asteptare este sensibil mai mare chiar si pentru statiile cu prize de mare putere.

Solutii probabil ca exista, iar companiile din domeniu lucreaza de ceva vreme la asta. VW Group Components vine cu o solutie ingenioasa, pratica si din punctul meu de vedere relativ ieftin de pus in practica – robotii mobili pentru incarcare. Sistemul poate fi implementat oriunde, dar isi va dovedi utilitatea probabil in spatiile inchise, aglomerate, unde nu poti avea un spatiu dedicat pentru incarcarea masinilor electrice.

” O infrastructură de încărcare omniprezentă este și rămâne un factor cheie în succesul mobilității electrice. Robotul nostru de încărcare este doar una dintre mai multe abordări, dar este, fără îndoială, una dintre cele mai vizionare ” – Thomas Schmall, Volkswagen Group Components’ CEO

Cum functioneaza?

Algoritmul se bazeaza pe un robot coordonator si unitatile mobile de incarcare. Solicitarea din partea utilizatorului se face direct din aplicatia de pe telefon. Robotul coordonator primeste task-ul, ancoreaza o unitate mobila pe care tot el o manevreaza pana la masina ta si o conecteaza la socketul de incarcare. La final, cand bateria masinii este incarcata la un nivel, robotul coordonator colecteaza unitatea mobila pe care o reintoarce la baza si in acelasi timp o conecteaza la propria sursa de incarcare. Totul se realizeaza fara interventie umana.

Totul se realizeaza prin aplicatia Car-to-X dezvoltata de aceeasi divizie a constructorului german.

Reamintim ca VW, este implicat major in dezvoltarea sistemelor de incarcare pentru masinile electrice, de curand a prezentat o gama de instrumente de incarcare DC WallBox si WallBox ID.Charger.

via vw media, youtube

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *