Calendar WRC 2021. Vezi care sunt etapele sezonului 2021

Calendar WRC 2021 – pentru sezonul 2021, organizatorii propun un format de 11 etape, multe din locatiile deja consacrate fiind eliminate dar apar si nume noi cum ar fi – Raliul Kenyei, Croatiei, Belgiei sau cel din Japonia.

calendar wrc 2021

Cum a fost WRC 2020?

Cu un campionat 2020 intr-un format restrans, in total 7 etape, Sebastian Ogier a reusti sa se impuna si sa castige al 7 lea titlu mondial din cariera. La produatori, Hyundai Shell Mobis World Rally Team a terminat pe prima pozitie, urmat de Toyota Gazoo Racing WRT si pe 3 M-Sport Ford World Rally Team.

WRC 2021

Pentru 2021, organizatorii propun nume noi si interesante, Raliul Kenyei – Raliul Safari revine in circuit pentru prima data din 2002, Raliul Croatiei pentru prima data in calendar (inca in discutie) si de asemenea Japonia revine – ultima participare fiind in 2010. O discutie a fost in jurul etapei din UK propusa initial pentru luna august, dar situatia incerta referitor la evolutia pandemiei a facut ca organizatorii sa reconsidere pozitia. Etapa a fost inlocuita cu locatia din Belgia – varianta de rezerva aleasa de la inceputul propunerilor, astfel ca Ypres Rally Belgium este mentionat oficial in calendar cu luna august inca fara o data clara.

In privinta echipelor, pentru clasa WRC pentru sezonul 2021, oficial sunt 4 echipe inregistrate:

  • M-Sport Ford World Rally Team
  • HYUNDAI SHELL MOBIS WORLD RALLY TEAM
  • TOYOTA GAZOO RACING WORLD RALLY TEAM
  • 2C Compétition

vezi – Aston Martin in F1

[supsystic-tables id=8]

In privinta primei etape de la Monte Carlo, pana in acest moment stirile sunt favorabile, fara indicii pentru o posibila amanare sau eliminare din calendar.

Reamintim ca sezonul WRC 2020 a avut initial un calendar format din 16 etape, multe din acestea fiind anulate pe motiv de pandemie. Intr-un final sezonul a fost incheiat cu un total de 7 etape, ultima fiind locatia din Italia de la Monza.

via motorsport.com, wrc.com

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *