Spania interzice vanzarea autoturismelor cu motor termic din 2040

Incep sa se simta efectele Acordului de Mediu de la Paris. Se pare ca se ingroasa gluma cu vanzarile de masini cu motoare termice in intreaga Europa.

Spania vrea sa initieze un proiect prin care sa interzica vanzarea masinilor cu motoare diesel sau pe benzina incepand cu anul de gratie 2040. De ce spun anul de gratie 2040, pentru ca se pare ca mai toate gurvernele din tarile membre EU si-au propus diverse masuri de reducere a emisiilor si coincidenta, propunerile sunt incepand cu acelasi an, 2040.

Aceasta este una din masurile pe care guvernul iberic le propune, avand in vedere ca proiectul presupune ca pana in 2030 reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera sa fie cu 20% mai mica decat valoarea din 1990 si cu 90% in 2050.

Masurile se pare ca sunt similare si in Marea Britanie si Franta, unde si aici sunt prevazute astfel de masuri, astfel incat din 2040 sa existe aceasta interdictie in vazarea masinilor cu motor termic.

Si Bucurestiul va introduce astfel de masuri de reducere a emisiilor, in sensul ca vor fi interzise din anul 2019 in centrul capitalei autovehiculele cu norme de poluare non-euro, euro 1, euro 2, iar in etapa a doua a din 2022, in centru vor fi interzise euro 3 si euro 4, pe cand cele non-euro, euro 1 si euro 2 vor fi interzise pe intreg teritoriul capitalei.

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *