Köln sau Craiova – Ford a decis unde se va fabrica urmatoarea masina electrica

Ford va investi in industrializare pentru productia noului model electric bazat pe platforma MEB.

ford koln craiova

Au fost si sunt discutii intense referitor la unde anume se va produce acest nou model, intr-un final se pare ca a fost aleasa uzina din Koln – conform publicatiei Koelner Stadt-Anzeiger, chiar daca din punct de vedere costuri, uzina din Craiova era favorita.

In ianuarie 2019 Ford si VW si-au anuntat parteneriatul in dezvoltarea de vehicule comerciale / pick-up, dar intr-un final discutiile s-au concretizat si pentru masinile electrice si/sau autonome. Astfel Ford va folosi platforma MEB de la VW pentru dezvoltarea de noi modele electrice, iar VW va beneficia de platformele Ford pentru viitoarele modele VW Caddy si pick-up – vezi Ranger.

Ford confirma lansarea noului model electric din 2023 si isi asigura clientii ca va fi un Ford adevarat, complet diferit de cele ale brandului VW, foarte important se va conduce, se va simti ca un Ford si evident va fi construit de Ford se pare – la Koln. La fabrica din Koln in acest moment se fabrica doar modelul Fiesta, iar asteptarile sunt undeva de aproximativ 600.000 de unitati pe o perioada de 6 ani, incepand cu 2023.

via autonews.com, foto rundschau-online.de, foto economica.net

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *