Mercedes Benz eCitaro

Mercedes Benz a livrat in luna noiembrie a anului acesta, primul autobuz electric catre HochBahn AG, compania de transport public din Hamburg. Modelul este un eCitaro, varianta noua si pur electrica a celebrului model de autobuz Mercedes Benz Citaro.

HochBahn AG, testeaza de cativa ani, modele pe acest tip de propulsie, compania fiind deja cunoscuta in deschiderea pe care o are catre forme de propulsie alternativa. Alegerea a fost eCitaro, iar comanda este intr-o prima faza de 20 de bucati, cea mai mare comanda de pana acum pentru un autobuz electric. Compania opereaza o flota de aproximativ 1000 de masini, iar din 2020 conform declaratiilor reprezentantilor, achizitile vor fi doar pe modele cu emisii zero.

ecitaro-blaues-e-w1680xh945-cutout ecitaro-innen-w1680xh945-cutout ecitaro-laden-w1680xh945-cutout ecitaro-leute-w1680xh945-cutout ecitaro-oben-w1680xh945-cutoutecitaro-stern-w1680xh945-cutoutecitaro-vorne-w1680xh945-cutout

Mercedes Benz eCitaro, beneficiaza de o punte spate marca ZF, adaptata pentru propulsia electrica, motoarele fiind amplasate pe hubul rotilor din spate. Motoarele sunt de 125 kw, deci potential de 250 kw instalati in tandem cu acumulatorul de o capacitate totala posibil pana la 243 kwh. Motoarele au rolul si de generator pe franare. Acumulatorul este litiu construit din module de 25 kwh. Se pare ca autonomia in conditii de functionare si mers normal ar fi de aproximativ 150 km, iar in conditii ideale conform producatorului, 250 km.Incarcarea in acest moment este standard, cu priza pozitionata in partea dreapta deasupra rotii dreapta fata, dar pe viitor sa pare ca se va putea opta si pentru un pantograf.

Un aspect important il reprezinta climatizarea vehiculelor de tipul acesta, unde se pare ca Mercedes a dezvoltat un sistem cu management special, astfel incat consumul sa fie minim. conform testelor, se pare ca la o temperatura exterioara de -10 grade, climatizarea consuma aproape jumatate din capacitatea acumulatorului si implicit autonomia scade la jumatate (fata de un scenariu in care nu se foloseste deloc climatizare).

Mercedes eCitaro este primul autobuz pur electric dezvoltat si fabricat in Germania. Amintim ca si Bucurestiul are in dotare pentru transportul in comun 500 de autobuze Mercedes Benz Citaro, achizionate in anul 2005, fabricate in Germania, Franta si Spania. In anul 2018, primaria Bucuresti a achizitionat 400 de autobuze Otokar de la OTOKAR OTOMOTIV VE SAVUNMA SANAYI A.S. De asemenea primaria Cluj Napoca a achizitionat tot in anul 2018, 60 de autobuze Mercedes Benz
Conecto, fabricate in Turcia la uzina din Askaray.

1689total visits,5visits today

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *