Marele premiu al Spaniei 2019 – Barcelona

Formula 1 a ajuns in Europa si in sezonul 2019, odata cu Marele Premiu al Spaniei de la Barcelona.

Dupa o sesiune de calificari deja previzibila, cursa a continuat cam in aceasi nota fara evenimente care sa te faca sa crezi ca in viitorul apropiat lucrurile vor fi in alt context.

Calificarile dominate de Mercedes pe pozitiile 1 si 2, 3 Vettel, 4 Verstappen si pe 5 Leclerc. Haas-urile au urmat acestui clasament, Romain Grosjean si Kevin Magnussen ocupand locurile 7 si 8.

Mai jos rezultatele calificarilor.

Cursa.

Startul a fost unul interesant, Hamilton a reusit sa ii fure prima pozitie lui Bottas (dupa ultimile declaratii se pare cu ceva probleme la ambreiaj), iar dupa o iesire mai larga in primul viraj a lui Vettel, Verstappen trece de german si a urcat pe 3 dupa cei doi piloti Mercedes, cu Vettel si Leclerc dupa.

In turul 12 Leclerc trece de Vettel in urma unor ordine de echipa si pune in scurt timp ceva distanta fata de german, insa fara sa reuseasca sa se apropie de Verstappen.

Din nou ordine de echipa la Ferrari au fost dupa schimbul de pneuri, unde Leclerc a fost incaltat cu harduri iar Vettel cu softuri.

Notabil este si incidentul dintre Lando Norris si Lance Stroll in turul 46, care s-au acrosat si au abandonat, in urma incidentului Safety Car-ul fiind introdus pe circuit. A fost un moment de recalculare a strategiilor, foarte multi facand in acest moment schimburile de pneuri printre care si Hamilton. Oricum ordinea pentru primele 6 pozitii au ramas la fel. Pana la final lucrurile au fost neschimbate, Hamilton reusitn sa termine pe prima pozitie, Bottas pe 2 si Verstappen pe 3. Pilotii Ferrari au ocupat locurile 4 si 5. Punctul suplimentar a fost castigat tot de Hamilton.

via motorsport.com, kisspng. com

3690total visits,8visits today

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *