Marele Premiu al Regatului Bahrain 2019

Dominatie Ferrari pentru inceputul de weekend. Free practice si calificari cu echipa si pilotii Ferrari in mare forma.

Regatul Bahrain este reprezentat de fapt, de insula situata in Golful Persic, intre Peninsula Qatar si coasta nord estica a Arabiei Saudite.

Sakhir se numeste zona de desert din sud vestul regatului, chiar langa orasul Zallaq, unde se afla si Circuitul International din Bahrain gazda aceastei etape din sezonul competitional 2019 al Formulei 1. Cu parti si desen aproximativ comune cu Circuitul de Anduranta al Bahrainului, Marele Premiu al Regatului Bahrain face parte din calendarului marelui circ inca din 2004, cu o pauza in anul 2011.

Pentru acest an, echipele deja au trecut de primul test si anume Melbourne, deja vectorii de performanta incep sa prinda contur, iar referintele si ele setate. Inca de acum estimarile incep sa se apropie de realitate sau nu, iar setarile si motivarile personale ale pilotilor si echipei sa se concretizeze.

Vineri 29.03

FP1 – Ferrari ocupe primele 2 locuri din primele antrenamente, urmat de Mercedes si Red Bull Racing.

“Nu cred ca adevarata performanta a masinii a fost cea pe care am aratat-o in Australia, cred si suntem increzatori ca putem mult mai mult” – a declarat Leclerc.

Rezultate FP1
Rezultate FP1

FP2 – intr-un moment cat mai aproapiat de conditiile din calificari si din cursa, pe o clima ceva mai racoroasa “mai de seara” decat cea din FP1, Ferrari isi continua rezultatele foarte bune, de data aceasta Vettel ocupand prima pozitie urmat de Leclerc, pilotii Mercedes, apoi Renault (Hulkenberg) si Verstappen.

Rezultate FP2

Sambata 30.03

FP3 – sesiunea de practice de samabata se incadreaza in tamplateul deja initial in antrenamentele de vineri, Ferrari ananv din nou primele pozitii. Mercedes 2 si 3, supriza a venit din partea lui Romain Grosjean de la Haas Racing cu al cincilea timp. Giovinazzi si echipa Williams din nou ultimile pozitii.

Rezultate FP3

Q1 – Prima sesiune a calificarilor incep cu primele 2 pozitii ocupate de Ferrari. Mercedes, Renault au urmat. Cei eliminati sunt Giovinazzi – Alfa Romeo Racing, Hulkenberg – Renault, Stroll – Racing Point si cei doi piloti ai Williams Renault.

Rezultate Q1

Q2 – Cei 15 concurenti ramasi sunt in continuare condusi de pilotii Ferrari pe primele 2 pozitii, pilotii Mercedes urmatoarele poztii, iar Haas si Renault prin Magnussen si Sainz jr pe 5 si 6. Eliminati Ricciardo, Albon, Gasly, Perez,
Kvyat.

Rezultate Q2

Q3 – Leclerc reuseste sa obtina primul pole position si obtine un nou record de circuit 1.27.866 depasind in felul asta recordul obtinut de Vettel in 2018. Vettel obtine si el al 2 lea timp cu 1.28.160, locul 3 si 4 revenind pilotilor Mercdes – Hamilton si Bottas. Verstappen a urmat pe 5, cu un ecart de 0.886 fata de Leclerc, iar locul 6 Magnussen de la Haas foarte aroape de de Verstappen. Gridul pana la pozitia 10 este completat de Sainz jr. locul 7, Romain Grosjean Haas pe 8, Kimi Raikkonen 9 si Lando Norris Mclaren pe 10.

Rezultate Q3

Gridul a suferit ceva modificari, Grosjean fiind penalizat cu 3 pozitii pentru faptul ca a incetinit in ultimul viraj la inceputul calificarilor afectand in felul acesta turul cronometrat al lui Lando Norris – Mclaren. Grid-ul mai jos.

Grila de start

Start in al 999 lea mare premiu din istoria formulei 1, deja din primul tur fiind steag galben initiat undeva in sectorul 2. Vettel pleaca bine, ocupa primul loc, Leclerc pierzand si al 2 lea loc pentru Bottas. Stroll il atinge pe Grosjean cu aripa fata, generand pana pentru francez.
Romain Grosjean intra la boxe alaturi de Stroll.

Leclerc in turul 2 revine, il depaseste pe Bottas, Bottas urmand sa fie depasit si de Hamilton.

Leclerc 1.36.383 – fastest lap in turul 4.

Duel exceptional intre Sainz si Verstappen, contact, spaniolul avariind suspensia dreapta fata.

Leclerc se apropie amenintator de Vettel in turul 5, ecart de 0.7 s. El cere acordul pentru a putea trece de Sebastian Vettel. Leclerc pe linia dreapta de la boxe, cu DRS trece in virajul al 2 lea de Vettel. Leclerc 1, Vettel 2, Hamilton 3, Bottas 4, Verstappen 5, Ricciardo 6, Raikkonen 7, Hulkenberg 8, Perez 9, Magnussen 10, Norris 11, Gasly 12, Albon 13, Kvyat 14, Giovinazzi 15, Kubica 16, Russell 17, Stroll 18, Grosjean 19, Sainz 20. – turul 8

Duel pentru locul 9 Norris, Magnussen si Gasly locul 9 – 10 -11.

Hamilton are ritm si se apropie de Sebastian Vettel toti pierzand in fata de Leclerc.

Turul 11 Gasly boxe softuri cu probleme. Kimi trece pe medii. Magnussen, Norris boxe.

Ecart Leclerc – Vettel – 3.2 s. – turul 12

Turul 13 – Kubica boxe. Hamilton ecart fata de Vettel 1s. Kvyat rateaza un viraj iese in decor din fericire revine, dupa un duel cu Giovinazzi. Bottas boxe. Hulkenberg boxe gume medii. Duel Hamilton Vettel, englezul s-a apropiat la 0.5 s. Bottas se apropie de Verstappen.

Turul 14. Leclerc boxe – medii. Hamilton boxe. Bottas trece de Verstappen in virajul 4. Vettel lider provizoriu. Ricciardo pe locul 2.

Turul 15. Vettel boxe. Ricciardo lider provizoriu. 1.35.215 fastest lap – Nico Hulkenberg. Leclerc redevine lider. Kimi trece de Giovinazzi.

Turul 16. Fastest lap Leclerc. Leclerc Hamilton 3.6 s ecart. Vettel il ajunge pe Ricciardo si trece de el.

Turul 17. Giovinazzi boxe. Leclerc 1, Hamilton 2, Vettel 3, Riciardo 4. Gasly trece de Magnussen. Leclerc creste ecartul fata de Hamilton la 4s.

Turul 18. Bottas trece de Ricciardo. Ricciardo singurul care nu a facut schimb pana acum. Grosjean la boxe – probleme din nou. Verstappen trece de Ricciardo.

Turul 19. Ritm excelent pentru Leclerc. Hamilton greseste usor in virajul 15., Vettel se apropie la 1.6 s.

Turul 22. Hukenberg se apropie de Raikkonen, duelul pentru locul 7. Hulkenberg trece de finalandez cu ajutorul DRS-ului. Duelul continua, Kimi insistand sa revina. Hulkenberg pe softuri, Kimi pe medii. Se prefigureaza un duel Vettel Hamilton. Ecartul este la 0.6 s. Vettel preseaza.

Turul 23. Vettel cu DRS nu reuseste sa treaca de englez pe linia boxelor. Vettel trece de Hamilton la iesirea din virajul 2. Diferenta Lclerc Vettle 7.2 s.

Turul 24. Hamilton trage de masina, pastreaza contactul cu Vettel chiar daca are softuri si vine la jumatate de secunda. Pilotii Ferrari au medii.

Turul 25. Hulkenberg se apropie de Ricciardo. Ricciardo la boxe, iese pe locul 13 in fata lui Giovinazzi.

Turul 26. Norris in plasa lui Raikkonen se lupta pentru locul 7. Saniz pituri trece pe gume dure iese pe 19. Norris trece de finlandez, duelul continua dar se distanteaza usor.

Turul 27. Leclerc Vettel – 8s ecart. Vettel Hamilton – 2.2 s ecart. Hamilton Bottas – 9.4 s ecart.

Turul 28. Russell pituri.

Turul 29. Kubica boxe. Sainz se apropie de Kubica, polonezul il ajunge pe Stroll.

Turul 30. Ricciardo foarte aproape de Magnussen. Duel pentru locul 11. Australianul ataca cu DRS si trece.

Turul 32. Verstappen trece cu un tur de Sainz, Kubica si Stroll. Sainz trece de Kubica. Stroll “trece” de Verstappen chiar daca Max este cu un tur in fata.

Turul 33. Hamilton greseste usor. Verstappen la boxe. Gume medii. Hulkenberg boxe. Gume medii. Verstappen iese pe 7 in spatele lui Kimi de care trece fara probleme.

Turul 34. Raikkonen boxe. Gume soft. Iese in fata lui Perez pe care incearca sa il atace.

Turul 35. Hamilton Boxe. Gume medii. Kimi trece de Albon si in fata il are pe Kvyat de care trece. Albon trece de Kvyat. Norris boxe.

Turul 36. Vettel boxe. Medii. Bottas trece pe 2. Vettel iese exact in fata lui Hamilton. Duelul se relanseaza.

Turul 37. Leclerc la boxe. Iese in fata lui Bottas. Hamilton foarte aproape de Vettel si ataca pe exterior, Vettel nu cedeaza. Bottas este in fata si poate juca un rol important in duelul dintre Vettel si Hamilton. Vettel il ataca pe Bottas si trece de el.

Turul 38. Bottas boxe. Hamilton in continuare in trena lui Vettle, trece si Vettel greseste si se intoarce. Pierde aripa fata.

Turul 39. Vettel la boxe schimba aripa fata. Duel Ricciardo Hulkenberg. Hulkenberg trece si se ating cei doi. Ricciardo aripa fata avariata.

Turul 41. Vettel pe 8, il are in fata pe Norris la 1.6 s. Leclerc 1, Hamilton 2, Bottas 3, Verstappen 4, Hulkenberg 5, Ricciardo 6, Norris 7, Vettel 8, Raikkonen 9, Albon 10. Vettel trece de Norris. Giovinazzi pit.

Turul 42. Vettel trece de Ricciardo, il urmareste pe Hulkenberg. 15 tururi ramase.

Turul 43. Hulkenberg trage tare si pastreaza ecartul fata de Vettel. 0.366 s. Vettel trece cu DRS de Hulkenberg si junge pe locul 5.

Turul 44. Gasly se apropie de Albon, ecart de 0.4 s. Norris foarte aproape de Ricciardo de care trece. Raikkonen il are in fata pe Ricciardo la un ecart de 0.3 s.

Turul 45. Raikkonen trece de Ricciardo pe exterior.

Turul 46. Leclerc incetineste inexplicabil se pare ca sunt probleme la motor. Leclerc pierde timp important la fiecare split point.

Turul 47. Ecart Leclerc Hamilton 4.5 s. Diferenta scade. Nu sunt informatii cu ce anume se intampla.

Turul 48. Se pare ca sunt probleme la MGU – H. Ecartul a scazut la o secunda. Hamilton trece de Leclerc.

Turul 49. Hamilton lider. Leclerc 2 cu probleme. Bottas 3, Verstappen 4, Vettel 5, Hulkenberg 6, Norris 7, Raikkonen8, Ricciardo 9, Gasly 10.

Turul 50. Ecart Leclerc – Bottas 21.6 s. Bottas – Verstappen 6 s. Verstappen – Vettel 26s. Vettel pierde cam 5s pe tur.

Turul 51. Bottas se apropie la 15 s fata de Leclerc.

Turul 52. Ecart Leclerc – Bottas a scazut la 11 s. Verstappen este la aprocimativ 17 s fata de Leclerc.

Turul 53. Bottas are contact vizual fata de Leclerc cu un ecart de sub 5 secunde.

Turul 54. Bottas trece de Leclerc, ecartul dintre Leclerc si Verstappen este de 6.4 s. Hamilton 1, Bottas 2, Leclerc 3, Verstappen 4, Vettel 5. Steag galben, Hulkenberg si Ricciardo in decor. Probleme tehnice pentru amandoi.

Turul 55. Safety car pe circuit. functie de cat dureaza evacuarea pistei, exista posibilitatea sa fie avantaj pentru Leclerc.

Turul 56. Safety car in continuare. 2 tururi ramase. Carlos Sainz out. Verstappen in spatele lui Leclerc. Safety car in continuare pe circuit.

Ultimul tur 57 safety car pe circuit. In asemenea conditii se pastreaza aceasta ierarhie, Leclerc reusind in felul acesta sa isi mentina locul 3. Safety car paraseste circuitul ramanand in felul acesta doar cateva sute de metrii de competitie, fara insa a se schimba ceva pe grila.

Podium – Hamilton 1, Bottas 2, Leclerc 3.

Rezultate cursa

via autosport.com, motorsport.com, formula1.com, bahrainthismonth.com

3587total visits,11visits today

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *