Honda inchide in 2021 uzina din Swindon, UK

Swindon, este un oras cu aproximativ 180.000 de locuitori, situat la mijlocul distantei dintre Bristol si Oxford. Unul dintre cei mai mari angajatori ai acestei comunitati este reprezentat de compania Honda UK Manufacturing parte a Honda Motor Company.

In aceasta uzina sunt platite salariile a nu mai putin de 3500 de lucratori. Aici se construieste in acest moment doar modelul Civic, dupa ce in 2017 s-a incheiat productia pentru CRV, iar in 2014 pentru Jazz. Compania produce aici aproximativ 160.000 unitati pe an.

Producatorul japonez a anuntat (inca neoficial), ca va inchide aceasta facilitate incepand cu anul 2021, probabil pe fondul diverselor incertitudini, chiar daca era planificata o inchidere de 6 zile a uzinei in luna aprilie pe fondul pregatirilor pentru Brexit.

Astfel, Honda va mai ramane in Europa doar cu centrul logistic si un punct productie de componente in Belgia. Aproape de Europa mai exista o uzina si la Kocaeli in Turcia, unde se va produce Civic Sedan pana in anul 2021. De asemenea va fi pastrat si centrul european dedicat Formula 1 din Bracknell, la vest de Londra.

via bbc, greenfleet, motortrader

1850total visits,6visits today

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *