Honda e Prototype, viziunea Honda in domeniul electrificarii, tractiune spate, autonomie peste 200 km, incarcare fast 80% din capacitate in 30 minute.

Un design modern, un interior revolutionar, totul avansat intr-o tehnologie evoluata, reprezinta noul model full electric pe care Honda il prezinta la Salonul Auto de la Geneva.

Pe numele lui e Prototype, reprezinta de fapt viziunea constructorului nipon a ceea ce va fi drumul de urmat in domeniul electrificarii – Electric Vision. Inca din 2017 au fost puse bazele acestui Urban EV Concept, care de fapt a fost prezentat chiar la Salonul Auto de la Frankfurt din acelasi an.

Se vrea simplitate si functionalitate pura, totul imbracat intr-un desen curat, practic dar unic. Formele sunt clare, iar simplitatea aleasa aduce modernism, dupa unii chiar forme demne de hi tech.

Fata este la fel de simpla, evidentiate fiind cele doua faruri rotunde, logoul central sub care se ascunde portul de incarcare, manerele portierelor ascunse, iar oglinzile retrovizoare sunt transformate in camere video. Partea posterioara a fost construita aproape in oglinda cu fata, sigur respectand proportiile si regulile unui 2 volume/5 usi.

Interiorul este clar gandit de “japonezi” 🙂 , 3 ecrane enorme luand locul instrumentelor clasice. Ecranul din spatele volanului are rol de instrumentar de bord, cel median are rol de interfata pentru sistemul de infotainment cu tot ce include el, iar cel din dreapta pentru sistemul de propulsie. La extremitati – in zona stalpilor A sunt doua ecrane care vor afisa imagini de la “oglinzile retrovizoare”.

Versiunea pe care cei de la Honda o vor aduce la Geneva se pare ca este de pre-serie, iar datele tehnice anuntate se refera la o autonomie de peste 200 km, tractiune spate. Optiunea de fast-charge va fi disponibila – incarcare 80% a bateriei in 30 de minute.

via Honda Media.

887total visits,2visits today

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *