Greva la uzina Audi Gyor Ungaria

Peste 4000 de angajati ai uzinei Audi din Gyor, au sistat lucrul luni 28.01.2019 si sunt asteptati aproximativ 9000 de salariati pentru joi 31.01 cand se pare ca vor avea loc negocierile salariale.

Audi TT: Testing area, Checkpoint 6

Angajatii maghiari, prin intermediul Sindicatului Audi Ungaria, solicita majorari salariale cu pana la 18%, motivarea fiind necesitatea unui trai decent. Pe langa acest lucru, se pare ca greva are si o conotatie de combatere a discrepantei intre veniturile est europenilor vs. celor din vestul continentului. Angajatii Audi din Slovacia castiga cu 28% mai mult fata de colegii maghiari, cei din Polonia cu 39% mai mult, iar cei din Belgia au salarii mai mari de 3.6 ori fata de aceasi lucratori din Ungaria.

Din dorinta de a stinge aceasta nemultumire, angajatorul a propus o marire imediata a salariului cu 10%, iar din ianuarie 2020 urmand o alta marire tot cu 10%.

Situatia se complica in contextul care, uzina din Gyor furnizeaza componente pentru celelalte uzine ale constructorului, concret uzina din Ingolstadt fiind inchisa pana miercuri, pe fondul acestei crize.

via Automotive News

957total visits,1visits today

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *