Efectele dieselgate nu se opresc. Procurorii din Stuttgart au inceput investigatiile asupra producatorului german de componente Bosch.

Daca Volkswagen deja a platit penalitati de 30 de miliarde de euro, procurorii de Stuttgart se pare ca acum se indreapta catre producatorul si furnizorul de facto al softului problema si anume Bosch.

Efectul dieselgate produce in continuare urmari, pe langa penalitatile amintite mai sus, producatorii Vw si Audi au primit si o amenda de punere in circulatie a unui fals de aproximativ 2 miliarde de euro. Acum se pare ca Bosch a intrat in vizorul procurorilor din Stuttgart, urmand deja sa primeasca o amenda.

Scandalul DieselGate a inceput in septembrie 2015, in urma investigatiilor organismului din Statele Unite EPA (Enviromental Protection Agency) referitor la emisiile motoarelor TDI ale producatorului german. Concret, emisiile de tip NOX erau in parametrii normali in testele de laborator, pe cand in conditii reale de rulaj si utilizare, emisiile oxizilor de azot erau de 40 de ori mai mari. Softul in cauza a fost instalat pe aproximativ 11 milioane de unitati, din care 500.000 pentu piata statelor unite, my2009 – my2015.

via automotivenews.com

1362total visits,2visits today

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *