Drum expres Craiova – Pitesti

O gura de oxigen sau mai degraba deocamdata o simpla speranta pentru Fabrica Ford Craiova, restul companiilor si locuitorilor din acea zona. Da, s-a mers pe varianta de drum expres, o idee ce a prins in multe tari europene si nu numai. Polonia, Ungaria, Croatia, Italia, Spania sau Marea Britanie au apelat la o astfel de infrastructura.

Diferenta intre un drum expres si autostrada, puteti vedea in exemplificarea de mai jos.

drum-expres-craiova-pitesti

Concret, contractele semnate de CNAIR, se refera la tronsonul Craiova – Slatina, cu o lungime de 57.55 km dintr-un total de aproximativ 120 km. Aceasta distanta va fi acoperita din 3 sectiuni, fiecare dintre sectiuni fiind castigata de italienii de la Tirrena Scavi si asocierea numită SA&Pe Construct – Spedition UMB – Tehnostrade – Consitrans. Costul acestor 57.55 km va fi de 385.000.000 de euro fara TVA, un cost mediu per km de aproximativ 6.7 mil euro fara TVA.

Finantarea, cel putin astea sunt informatiile din acest moment, va fi din fonduri europe nerambursabile, iar garantia pe care constructorul trebuie sa o acorde este de 7 ani. Termen de finalizare decembrie 2021.

via Hotnews.

1726total visits,3visits today

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *