Cum arata noul model Ford Puma care se va fabrica la uzina de la Craiova.

Numele de Puma pentru piata europeana a fost folosit de Ford pentru un model pe platforma clasei mici. S-a concretizat intr-un coupe zic ei sport, cu un motor personalizat pe atunci,  un 1.7 benzina ZETEC SE cu distributie variabila. In realitate fara foarte mare succes, Ford Puma a fost produs la Koln intre anii 1997 – 2002 si a reprezentat inlocuitorul lui Ford Capri.

In epoca zilelor noastre, cand mai nou producatorii se intrec in dezolvatare de SUv-uri , hibride si electrice, iata ca Ford foloseste din nou acest nume pe un SUV de clasa mica din unele informatii sau subcompacta din alte surse. Informatia importanta din presa de specialitate, e ca noul model Ford Puma, deja se testeaza pe soselele Europei.

Motorizarile pentru inceput, vor fi 1.0 ecoboost cu puteri de la 85 la 140 CP si dieselul de 1.5 TDCI cu puteri de la 85 CP la 120 CP. Nu sunt inca informatii despre transmisii.

ford-puma

Noutatea pentru noi, se refera la faptul ca acest suv pare ca va fi construit la Craiova sau si la Craiova, inca nu avem informatii concrete in acest sens.

Pe langa Ecosport, uzina de la Craiova cu o capacitate de peste 300.000 de unitati pe an poate sustine inca un model, avand in vedere ca in acest moment nu este nici macar la jumatate din capacitate. Pe langa Ecosport, la Craiova se fabrica si motorul ecoboost de 1 litru.

Modelul va fi lansat anul acesta, in septembrie, la Salonul Auto de la Frankfurt.

via autozeitung.de

2025total visits,4visits today

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *