Audi aduce la Geneva noile Q5, A6, A7 si A8 plug in hybrid, de pana la 450 CP + 40 km autonomie doar pe electric. Concept nou Audi TFSI e.

Audi face o avanpremiera referitor la modelele pe care le va prezenta la Salonul Auto de la Geneva din acest an. Urmatorul pas in privinta electrificarii modelelor deja existente, Audi mizeaza intr-o prima faza pe implementarea sistemelor plug in hybrid.

Astfel modelele Q5, A6, A7 si A8 primesc aceste versiuni plug in hybrid, cu autonomie electrica de pana la 40 de km. Arhitectura se bazeaza pe motorizari pe benzina din familia TFSI, iar motorul electric va fi integrat in transmisie. Apropos, transmisia pentru modelele amintite este doar Tiptronic cu 8 trepte. Bateria utilizata este lithiu ion de 14.1 kwh si este pozitionata sub portbagaj.

Trei moduri de condus sunt disponibile, EV, Auto si Hold. Modurile modifica algoritmul de gestionare functie de necesitate, pornind de la o rulare electrica si terminand cu un rulaj generat de motorul termic, tocmai pentru a incarca bateria pentru o utilizare urbana preponderent pe tractiune electrica. De asemenea exista si o alta gama de moduri de condus, confort, efficiency si dynamic, acestea setand de fapt parametrii (inclusiv motorul electric) care tin de dinamica masinii.

Odata lansata aceast noua gama de plug in hybrid, Audi renunta la denumirea genearala E-Tron si numeste tot ce lanseaza pe PHEV, TFSI e, cu e tron denumind doar versiunile pur electrice.

via audi media

2032total visits,8visits today

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *